AKTUELNO Više

OB Ulcinj: Apel građanima da ne koriste oružje tokom proslava. Policija pojačava kontrole, uhapšene tri osobe kod kojih je pronađeno oružje

Prej tvteuta16:28 16 Avgust 2022

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, postupajući po operativnim informacijama, u noći između 12. i 13. avgusta, prilikom dvije odvojene aktivnosti, pronašli oružje u ilegalnom posjedu i protiv tri lica podnijeli krivične prijave.
Vršeći pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata, u jednom koji se nalazi na Bulevaru Teuta, kod lica S.H. (43) pronađen je pištolj „Tanfoglio Giuseppe“ kalibra 6,35 mm, sa okvirom i šest komada municije.
Tom prilikom, kontrolisano je i lice B.K. (52) i kod njega je pronađen pištolj „CZ-P-07“ kalibra 9 mm.
Osim toga, iste večeri, policija je postupala po informaciji da se na Bulevaru Teuta, ispred jedne porodične kuće čuju pucnji iz vatrenog oružja, odnosno da se šenluči, te je kontrolisala K.B. (39) kod kojeg je pronađen pištolj „M 57“ kalibra 7,62 mm.
Sva tri lica lišena su slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Iz odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, ovim putem upućuju apel građanima da ne koriste oružje tokom održavanja različitih proslava i manifestacija, da se uzdrže od takvog načina slavlja te da poštuju zakonske odredbe kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge. Policija će u narednom periodu pojačati kontrole i prekršioce ovog tipa najoštrije kažnjavati.

  • 1

    Radio