Aktuale Më shumë

“Nocnjak”këtë vit në Trogir

Prej tvteuta10:19, 25 Mars 2015

Shoqata e ullishtareve Valdanosi per te tretin vit me rradhe merr pjes ne panairin nderkombetar “Noqnjak”qe mbahet ne Kroaci, kesaj radhe ne Trogir. Kryetari i shoqates Arben Elezaga e vlereson si nje udhetim studimor mjaft te volitshem ku  do te perfshih prezentimi  i maqinerive te reja per punen ne ullishtari, ligjerata te ndryshme mbi mirëmbajtjen e ullishtës dhe degustimin e vajit të ullirit. Kete vite  ne kete panair gjithsej do te shkojne rreth 60 antar nga Ulqini, kurse shpenzimet mbulohen nga Shoqata e ullishtareve Valdanosi dhe sekretariati per ekonomi.  E duke krahasuar punen e ullishtarise ne Ulqin me ate se cfar shihet ne Kroaci Elezaga theksoi se ne ende nuk jemi ne nivelin e duhur dhe ullishtaret e trevave tona  duhet te edukohen me shume ne menyren se si duhet ta punojme ullishten.

  • 1

    Radio