POLITIKA Više

Naredne sedmice nastavak komisije, ponovo uputili poziv predstavnicima Savjeta za privatizaciju i stečajne uprave Solane

Prej tvteuta09:10 12 Novembar 2021

Na juče započetoj 11. sjednici Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije razmatran je postupak privatizacije Solane „Bajo Sekulić” AD Ulcinj.

U radu sjednice su učestvovali predstavnica Ministarstva za ekonomski razvoj ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­- državna sekretarka za turizam Ivana Đurović, predstavnik bivših i sadašnjih radnika Solane „Bajo Sekulić” AD Ulcinj Veselin Mitrović, bivši radnik Solane „Bajo Sekulić” AD Ulcinj Dragiša Rosandić, predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Vladan Gačević, predstavnica Centra za proučavanje i zaštitu ptica Crne Gore Jana Iković i izvršni direktor Ekološkog pokreta „OZON“ Aleksandar Perović.

„Zašto Eurofond treba da bude ovdje? Ja ne želim da sudim o Eurofondu. Njihova politika je bila –  kupim jedno preduzeće sa malo para, uvedem stečaj, otpustim radnike i onda imovinu unovčim, i to su oni htjeli i sa Solanom, „Izborom“ Bar, „Bjelasicom“… Oni su imovinu Solane dali na prodaju za 275 miliona eura, zamislite što bi bilo da su oni prodali“, kazao je između ostalog  član Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije i poslanik Force Genci Nimanbegu.

Bivši radnik Solane i predstavnik sindikata radnika Solane Veselin – Saša Mitrović, govorio je o brojnim sumnjivim radnjama stečajne uprave, a između ostalog i o navodnim krađama tona soli i prodajom imovine.

„Radnici Solane su prvo opljačkani i izbačeni na ulicu. Većinski vlasnik je organizovao i sproveo pljačku, sa milion i po eura potraživanja, pet godina nepovezanog radnog staža i mi smo danas faktički socijalni slučaj“, kazao je Mitrović.

Nakon održane rasprave, dobijenih informacija i iskazanih mišljenja učesnika sjednice, članovi Komisije su se saglasili da se sjednica prekine, kako bi se ponovo uputili pozivi za prisustvo 11. sjednici Komisije predstavnicima Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte Vlade Crne Gore i stečajne uprave Solane „Bajo Sekulić” AD Ulcinj.

Poslušajte u nastavku šta je sve rečeno na sjednici Komisije, a gdje je bilo riječi o privatizaciji Solane.

 

  • 1

    Radio