AKTUELNO Više

Mandić: „Model rekonstrukcije Vlade mrtav, stranke do petka da donesu konačne odluke“

Prej tvteuta14:48 8 Novembar 2021

Završen je sastanak parlamentarne većine koji je pokrenuo Demokratski front, a kojem su prisustvovali predstavnici svih činioca parlamentarne većine. Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je novinarima nakon sastanka da je petak, do 12 časova rok da dobiju povratne odgovore od stranaka većine ko će biti dio nastavka pregovora.

„Za nas je model rekonstrukcije Vlade mrtav. Što se tiče DF-a za nas je postojeće stanje neodrživo. Ostale su još dvije opcije – izbor nove Vlade u okviru postojeće parlamentarne većine ojačan političkim subjektima koji imaju pravo da se nađu u toj proširenoj parlamentarnoj većini ali nikako i nipošto sa DPS-om, jer su svi subjekti većine na prošlim izborima dobili glasove tako što su obećali  svojim glasačima da neće imati bilo kakvog posla sa Demokratskom partijom socijalista“, kazao je Mandić.

On je dodao da postoji želja da se postigne dogovor vezano za izbor nove Vlade.
„Konačni dogovor je da u petak, do 12 sati dobijemo odgovore od stranaka većine ko sve od njih želi da učestvuje u razgovorima, a da li će doći do dogovora zbog različitog programa, opredijeljenja i sl., DF će uraditi najviše što je u njegovoj moći, da dođemo do takvog dogovora jer je to interes građana Crne Gore“, kazao je Mandić novinarima.

Mandić je kazao da je rok postizanja dogovora za izbor nove Vlade oročen na 30 dana.

 

  • 1

    Radio