SliderMN Više

Đeljošaj: „Dogovorena manjinska Vlada, velika pobjeda što je Albanac mandatar“

Prej tvteuta10:33 14 Mart 2022

CDM – Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da je koncept manjinske vlade skoro završen i da će poslanici u Skupštini glasajući za ili protiv pokazati svoj odnos prema manjinama, ali i prema evropskom putu Crne Gore. On je u emisiji “Dobro jutro CG” izjavio da je velika pobjeda građanske Crne Gore to što je mandatar za predsjednika Vlade Albanac.

“Neki bi zbog fotelje možda Crnu Goru prebacili u Čačak, da ne kažem Zagreb, možda se zbog toga sve odložilo. Imao sam razgovore ovih dana sa mandatarom, ja sam shvatio da je koncept manjinske vlade skoro završen i da se očekuje da u narednim danima mandatar upakuje sve što treba i da uputi inicijativu da se sazove Skupština kako bi se izabrala nova Vlada. Nadam se da će imati široku podršku u Skupštinu. Vidjećemo koje su strukture koje podržavaju evropski put ka Crnoj Gori. Na taj način ćemo vidjeti odnos prema panjinama u ovom konceptu”, kazao je on.

Đeljošaj ističe da će do kraja mandata ostati u Opštini Tuzi.

“Očekujem da i ova Vlada vbude inkluzivna i da će u njoj biti predstavnika svih manjina, što će biti najznačajnija poruka”, kazao je on.

Očekuje da Skupština bude sazvana najprije zbog smanjenja akciza na gorivo.

“Poslanici u parlamentu nemaju problem sa cijenama jer su im dobra primanja, s toga odgovornost prema građanima se pokazuje i ovim djelovanjem, da ne razmišljaju pojedinci da pokrenu inicijativu da se Skupština sastane. Ipak ja vjerujem da postoji većina poslanika koji će se okupiti i koji će zakazati skupštinu na kojoj će se rješavati problemi građana”, kazao je Đeljošaj.

Kaže da bi želio da se “urazumi” svaki od 81 poslanika, ali ne vjeruje u to, te da očekuje da će najmanje 41 poslanik počne da odgovorno radi svoj posao.

“Neprihvatlivo je da od jednog čovjeka zavisi da li će se sazvati Skupština. To su predstavnici građana, svi su isti. Sad zbog jedne procedure, da ne funkcioniše sistem, da ne možemo da snizimo cijene…”, kazao je Đeljošaj.

  • 1

    Radio