SliderMN Više

Izvjesna podrška i izbor Resulbegovića za sudiju US, naredne sedmice sjednica Skupštine

Prej tvteuta15:24 15 Novembar 2023

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da će naredne sedmice zakazati sjednicu parlamenta na kojoj će se glasati o izboru sedmog sudije Ustavnog suda.

“Postigli smo dogovor da za nedjelju dana zakažemo novu sjednicu na kojoj će se glasati o izboru sudije Ustavnog suda”, kazao je Mandić.

On je istakao je da je ostao još jedan pokušaj da se dođe do potrebne većine kako bi Faruk Resulbegović bio izabran za sedmog sudiju Ustavnog suda i u potpunosti kompletirali tu instituciju.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da se nada da će na sjednici parlamenta 22. novembra na Cetinju biti izabran sedmi sudija Ustavnog suda (US) što je, kako je naveo, prvi od neophodnih koraka kako bi se deblokiralo pravosuđe.

Konatar je rekao, da prema medijskim izjava kolega, postoji najmanje 50 poslanika koji su spremni da glasaju za kandidata za sedmog sudiju US Faruka Resulbegovića.

“Očekujem da ćemo 22. novembra na Cetinju dobiti sedmog sudiju US, jer je to prvi od neophodnih koraka kako bi se deblokiralo pravosuđe i prvi korak ka ubrzanju evropskog puta Crne Gore”, rekao je Konatar.

Pokret Evropa sad (PES) podržaće izbor Faruka Resulbegovića za sudiju Ustavnog suda, rekao je šef poslaničkog kluba PES-a Miodrag Laković.

Laković je agenciji MINA rekao da imaju pozitivan stav u odnosu na izbor Resulbegovića.

  • 1

    Radio