POLITIKA Više

DF kreće sa blokadom, bez dogovora o održavanju sjednice Skupštine

Prej tvteuta15:44 22 Februar 2022

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je početak protesta tog političkog saveza. Radunović je  nakon današnjeg  sastanka Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore kazao  da će DF krenuti sa blokadom,a protiv izdaje.

Poručio je da nije postignut ni dogovor o održavanju sjednice na kojoj treba da bude izabran novi predsjednik zakonodavnog doma. On je kazao da je DPS podržan sa još nekim insistirao da se prva sjednica na kojoj bi se izabrao predsjednik parlamenta bude 1. marta.

Prije kolegijuma održan je neformalni sastanak parlamentarne većine, a Radunović navodi da mu se čini da su već stvari dogovorene između Ure i DPS-a, ali se nada se da to nije slučaj sa SNP-om.

Na kolegijumu, koji je zakazan na zahtjev opozicije, trebalo je da se razgovara sjednici na kojoj bi se birao šef parlamenta i ponovo raspravljalo o Dopunama zakona o lokalnoj samoupravi, koji je predsjednik države Milo Đukanović vratio poslanicima kao neustavan. Redovno zasjedanje Skupštine počinje 1. marta, dok je za zakazivanje vanredne sjednice kasno s obzirom na rokove koje njen Poslovnik propisuje.

  • 1

    Radio