SliderMN Više

Danas počinje isplata pomoći penzionerima i socijalno ugroženim

Prej tvteuta09:03 7 April 2023

Penzionerima sa najnižom penzijom i korisnicima materijalnog obezbjeđenja počeće danas isplata novca u okviru pomoći koju je Evropska unija (EU) obezbijedila Crnoj Gori, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović.

On je juče na sjednici Vlade kazao da su se stekli uslovi za realizaciju isplate iz paketa pomoći EU, u ukupnom iznosu od 27 miliona eura, u cilju prevalizaženja energetske krize i pomoći socijalno ugroženim kategorijama.

On je naveo da će Ministarstvo rada i socijalnog staranja realizovati isplatu korisnicima materijalnog obezbjeđenja i materijalnog obezbjeđenja boraca iz sredstva opredijeljenih Zakonom o budžetu za ovu godinu, preko Pošte u vanrednom terminu.

„Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) će izvršiti uplatu korisnicima najniže penzije i privremene naknnade iz sredstava opredijeljenih Fondu PIO na način na koji se isplaćuju penzije u vanrednom terminu“, dodao je Adrović.

On je precizirao da je paketom od 150 eura obuhvaćeno 40,34 hiljade korisnika najniže penzije, za šta je bilo potrebno isplatiti oko 6,05 miliona eura, dok je za 104 korisnika privremene naknade izdvojeno 15,6 hiljada eura. Ukupna pomoć EU iznosi 30 miliona eura, od čega je prva tranša od 27 miliona eura uplaćena 23. marta.

  • 1

    Radio