TURIZAM @sr Više

Ada spremna za dolazak većih grupa gostiju, u narednim danima završetak prehranjivanja plaže

Prej tvteuta15:21 4 Jun 2021

Na svakom uglu HTP  „Ada Bojana“ ovih dana primjetni su užurbani radnici, koji vrijedno rade na posljednjim pripremama za početak i veliko otvaranje pred glavnu turističku sezonu. Sa slabim finansijskim mogućnostima, ali ne i sa manjkom volje, u HTP čine sve u njihovoj mogućnosti da se veće grupe gostiju dočekaju što spremnije. Sanirana je šteta na plaži, pripadnici Vojske Crne Gore sa njihovom mehanizacijom proširuju plažu pijeskom sa okolnih pješčanih brda, a u toku su posljednje pripreme pred otvaranje i potpuno novog restorana nadomak plaže. Već početkom mjeseca, na Adi boravi i dvadesetak gostiju, uglavnom iz zemalja regiona.

„Pripreme su gotovo završene, dio koji je namijenjen isključivo za nudiste je u potpunosti spreman i postavljen je dio plažnog mobilijara. U narednim danima očekujemo da i dio plaže prema ušću bude gotov, vojska svakodnevno radi i nasipa pijesak sa brda, tako da očekujemo da u narednih sedam Ada u potpunosti bude spremna za sezonu“, kazao je direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović.

Poboljšanjem epidemiološke situacije u cijeloj zemlji, ali i u nekim zemljama regiona i Evrope, turizam dobija polet. Prije samo mjesec dana, situacija je bila neizvjesna i rezervacije su uglavnom bile individualnog karaktera, ali se sada već može očekivati i dolazak grupa iz zemalja okruženja.

S. Vukčević

  • 1

    Radio