HRONIKA Više

Za 10 mjeseci u saobraćaju poginulo 45 osoba

Prej tvteuta09:01 22 Novembar 2021

Samo za 10 mjeseci 2021. godine u Crnoj Gori u saobraćaju su smrtno stradale 45 osobe.U posljednjih deset godina, u saobraćajnim nezgodama u Crnoj Gori, prosječno  godišnje pogine više od 50 osoba, dok više od 6.500 lica bude povrijeđeno.

Nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila u saobraćaju, i dalje je jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda. Istraživanja i analize  saobraćajnih nezgoda pokazuju, da je kod 1/3 svih saobraćajnih nezgoda i kod više od 50% nezgoda sa smrtnih ishodom, neprilagođena i velika brzina, glavni uzrok nastanka saobraćajne nezgode ( OECD/ ECMIT, 2006 ).

!Cilj ovog podsećanja je i da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na posljedice saobraćajnih nezgoda i traume koje izazivaju iste, kako kod povrijeđenih osoba, njihovih porodica, kao i porodica čiji su najbliži stradali u istima, odnosno društvu u cjelini“, navode iz UP.

„Koristimo priliku da još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da svojim odgovornim ponašanjem, prevenstveno poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju“, zaključuje se u saopštenju.

  • 1

    Radio