AKTUELNO Više

Akcija „Mobilni telefon“: Zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje sankcionisan 271 vozač

Prej tvteuta14:22 15 Jul 2021

Značajan broj saobraćajnih nezgoda prouzrokovan je od strane vozača usljed distrakcije (poremećaja pažnje) a koji su tokom upravljanja vozilom koristili mobilni telefon. Pored svakodnevnih preventivnih i planskih aktivnosti koje se realizuju, službenici saobraćajne policije su u okviru pojačane kontrole saobraćaja, od 9. do 11. jula 2021. godine sproveli akciju „Mobilni telefon”.

„Tokom realizacije akcije, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, registrovan je i sankcionisan 271 vozača koji je koristio mobilni telefon dok je upravljao vozilom“, saopšteno je iz Uprav policije.

„Koristimo priliku da podsjetimo vozače da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti isključivo uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu, bez korišćenja ruku – tzv. handsfree.  Još jednom apelujemo na vozače da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon, jer ovakvim  postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, svojih saputnika, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici će i u narednom periodu,  obavljajući redovne aktivnosti tako i  pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju nastojati da doprinijesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon.

  • 1

    Radio