AKTUELNO Više

Ublažene mjere – kafići bez ograničenja radnog vremena za praznike, dozvoljavaju se svadbe i proslave

Prej tvteuta10:28 21 Decembar 2021

U svim gradovima Crne Gore u posljednje dvije sedmice bilježimo pad broja zaraženih i to za 33 odsto. Ipak, poseban oprez se savjetuje građanima Tivta, Kotora, Herceg Novog, Budve, Cetinja i Podgorice jer je u ovim opštinama stopa obolijevanja i dalje visoka, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić na konferenciji za medije.

Direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović kazala je da od ukupnog broja trenutno oboljelih od korona virusa, čak njih 90 odsto ne zahtijeva bolničko liječenje jer je njihovo opšte stanje dobro.

Na današnjoj konferenciji predstavljene su i nove, ublažene mjere koje su na snazi od srijede, 22. decembra do 3. januara 2022. godine.

1. Omogućava se organizacija svadbi u ugostiteljskim objektima uz posjedovanje najmanje jednog od elemenata COVID potvrde, uz prisustvo do 100 lica, i to na način da se na 4m2 površine objekta može nalaziti jedan gost. Dozvoljavaju se rođendani i druge proslave uz obavezno posjedovanje KOVID potvrde i tako da se na 4m2 može nalaziti jedan gost;

2. Prisustvo publike sportskim manifestacijama na otvorenom i u zatvorenom prostoru moguće je uz posjedovanje najmanje jednog od elemenata COVID potvrde, uz ograničen broj gledalaca na jednu trećinu dostupnih sjedjećih mjesta, na način da između svakog od gledalaca budu dva prazna mjesta;

3. Ugostiteljski objekti će za vrijeme praznika raditi i nakon ponoći, i to za dan dočeka Nove godine 31. decembra i 1. januara, kao i dane 01/02. i 02/03. januara 2022. godine. Ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata neće biti ni za dane Božića 24/25, 25/26. decembra 2021., kao i 06/07 i 07/08. januara 2022. godine.

  • 1

    Radio