SliderMN Više

SMŠ „Bratstvo – jedinstvo“: uskoro obrazovanje odraslih u Ulcinju

Prej tvteuta13:54 8 Novembar 2021

U Srednjoj mješovitoj školi ,,Bratstvo-jedinstvo“ u Ulcinju ubrzo će se obrazovati i odrasli.

„Škola ima licencu za organizovanje programa obrazovanja odraslih u sljedećim sferama odnosno zanimanjima: engleski i njemački jezik, osnove rada na računaru, kuvar, konobar, muški i ženski frizer, a ubrzo očekujemo licencu i iz crnogorskog i albanskog jezika“, navode iz ove obrazovne ustanove.

„Ove godine odabrani nastavni kadar završio je obuku programa andragoškog osposobljavanja koju su vodile dip. andragozi Ljiljana Garić i Gordana Bošković, a koja se odvijala u prostorijama škole u Tuzima i škole u Ulcinju, tako da će sa odraslima raditi profesori sa dugogodišnjem iskustvom u nastavnom procesu koji su i sertifikovani za obrazovanje odraslih. Ustanova je opremljena  najsavremenijom opremom za potrebe nastave koja će se realizovati u odličnim uslovima i rasporedu u dogovoru sa kandidatima“, dodaje se u saopštenju.

Iz ove ustanove poručuju da je ovo prilika za naše sugrađane da se dodatno edukuju, usavrše svoje znanje ili da se prekvalifikuju u zavisnosti od sopstvenih interesovanja ili potreba tržišta. Širenjem obrazovanja u najjužnijoj opštini u državi usavršava se kadar na lokalnom nivou čime će se unaprijediti radni potencijal u ovoj sredini.

  • 1

    Radio