AKTUELNO Više

Poslanici „Crno na bijelo“ stav o Bečiću iznose na sjednici, Demokrate najavljuju proteste ako dođe do smjene

Prej tvteuta10:27 7 Februar 2022

U Parlamentu Crne Gore danas se održava još jedna vanredna sjednica, na kojoj će se poslanici izjasniti o radu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića. Naime, iz redova Demokratskog fronta, SNP-a i Demokrata najavljena je podrška aktuelnom predsjedniku Skupštine, dok se još uvijek čeka na zvaničan stav poslanika liste „Crno na bijelo“, koji su,gotovo u foto finišu donijeli odluku o njegovoj smjeni.

„Dozvolimo da na sjednici bude saopšten stav poslaničkog kluba ‘Crno na bijelo'“, poručila je za Javni servis  politička direktorka Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović, dodavši da su nakon pada vlade smijenjeni  predsjednik i potpredsjednik ,  pa u tom smislu ne vide ništa posebno sporno ako dođe do smjene predsjednika Skupštine.

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da ne može da procijeni kakav će biti ishod glasanja u Skupštini Crne Gore te je najavio da će glasati protiv prijedloga o smjeni Bečića. Iz Demokratske Crne Gore u susret sjednici poručili su da je koalicija URA-DPS već formirana, te da će u slučaju izglasavanja  smjene Bečića otpočeti proteste.

„URA je već odlučila da smijeni predsjednika Skupštine zato što je on smetnja manjinskoj Vladi URA-e i DPS-a. Ovo je dokaz da je formirana nova skupštinska većina“, kazale su Demokrate.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je  da će DF tražiti odlaganje današnjeg zasijedanja Skupštine, kako bi pokušali  da još jednom dođu do dogovora u skupštinskoj većini.

  • 1

    Radio