SliderMN Više

Počelo rušenje skele, starograđani traže hitan prekid radova

Prej tvteuta13:27 14 Mart 2022

Građane Starog grada u Ulcinju rano jutros probudile su mašine koje su krenule sa lomljenjem betonske ploče na Velikoj skali na Maloj plaži. Iako je projekat rekonstrukcije skele najavljen još mnogo ranije, u posljednjih nekoliko sedmica projekat je naišao na oštre kritike javnosti, zbog, kako tvrde mještani ali i brojni stručnjaci, neadekvatnog budućeg izgleda i upotrebljivosti skele.


Po pozivu građana, jutros je došla i Komunalna policija Ulcinj koja je zabilježila nedostatak dozvole za prolazak teretnih vozila kroz uže gradsko jezgro, kao i Sekretar za komunalne djelatnosti Adnan Alibegu.
Mještani Starog grada nijesu krili nezadovoljstvo, zbog ne uzimanja u obzir njihov stav i potrebe.

„Začudili smo se kad smo jutros čuli bagere, bez ikakve najave. Mi smo dostavili građansku peticiju predsjedniku opštine i nadležnom Sekretarijatu za komunalne djelatnosti. Mi smo tražili da se dogovorimo da ovaj projekat u ovom stanju, koje je došlo iz Morskog dobra, a koje mi znamo bolje kao „Morsko zlo“ što se tiče Ulcinja. Oni nisu nikoga pitali, nisu nas ni dočekali da razgovaramo sa njima nego su došli po projektu koji je nacrtao neko iz kancelarije, a ovaj projekat nam nije prihvatljiv“, kaže mještanin Starog grada Selim Karamanaga.
Karamanaga dodaje da su putem telefona razgovarali sa koordinatorom Morskog dobra za Ulcinj Omerom Bajraktarijem, koji je kazao da će održati sastanak sa njima, do kojeg kako kaže – nije došlo.


„Predsjednik opštine nas je sa zadovoljstvom primio i rekao da se projekat ne može graditi bez saglasnosti građana. Predsjednik opštine ima ključ grada, a ne Morsko dobro. Radovi se moraju zaustaviti, dvoje radnika sa bagerom su zaustavili mašine, a njihov nadležni nije dostupan i ne posjeduju nikakvo rješenje ni dokumentaciju za ovo što rade“, zaključuje Karamanaga.

  • 1

    Radio