SliderMN Više

Otvoren vakcinalni punkt u tržnom centru CTC u Ulcinju

Prej tvteuta11:16 26 Novembar 2021

Od danas je građanima Ulcinja dostupan novi vakcinalni punkt, gdje mogu primiti vakcinu protiv koronavirusa. Vakcinalni punkt otvoren je u okviru apoteke „Farmalife“ u tržnom centru CTC, a građanima će biti dostupne sve tri vakcine koje su trenutno na raspolaganju u Crnoj Gori – kineski Sinofarm, ruska Sputnjik i Fajzerova vakcina.

Vakcinalni punkt otvoren je u okviru kampanje  Ministarstva zdravlja i kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori a koju finansira Vlada Sjedinjenih američkih država, a direktorica Doma zdravlja Ulcinj dr Sadije Holaj kazala je da građani bez zakazivanja i gužvi mogu primiti vakcinu.

„Otvaranjem ovih punktova cilj je da se približimo građanima i da im primanje vakcine bude u što komotnijem obliku. Vakcinisanjem građani pokazuju da su odgovorni prema sebi i drugima“, kazala je Holaj

Farmaceutkinja i vlasnica apoteka „Farmalajf“ Mehdrižana Derviši Lazorja kazala je da su zaposleni u ovoj apoteci tu za građane i da im pruže svaki vid savjetovanja i odgovora koje imaju, a posebno što se tiče vakcinacije i koronavirusa.

Vakcinalni punkt u tržnom centru CTC dostupan je građanima svakog radnog dana, osim nedjelje, u periodu od 10 do 18 časova. U Ulcinju je do sada vakcinisano oko deset hiljada stanovnika.

S. Vukčević

  • 1

    Radio