SliderMN Više

Obilježen Dan škole „Boško Strugar“ – događaj ispunjen emocijama

Prej tvteuta14:43 9 Maj 2022

Uz prisustvo velikog broja zvanica, gostiju i nastavnog kadra danas je svečano obilježen Dan škole Osnovne škole „Boško Strugar“. Ova najstarija obrazovna ustanova u Ulcinju, iznjedrila je veliki broj učenika za punih 140 godina od svog nastanka. Direktorica škole Mladenka Perić prisutnima je približila uspjehe učenika u toku prethodne školske godine, a tom prilikom brojni nagrađeni učenici primili su i priznanja za ostvarene uspjehe.

sa dodjele priznanja učenicima

„Danas slavimo skoro vijek i po rada naše škole, zasnovano na najplemenitijoj misiji vaspitanja i obrazovanja, uvijek se vodeći premisom – znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati“, poručila je Perić.

Na svečanoj proslavi premijerno je prikazan kratki film o istorijatu škole, gdje su na oduševljenje i radost mnogih emitovane i poruke bivših učenika ove škole, a koji su danas ugledni i priznati akademski građani, sportisti, umjetnici. Povodom Dana škole, objavljen je i školski godišnjak, sa svim uspjesima učenika, realizovanim aktivnostima i projektima u toku prethodne i tekuće školske godine.

S. Vukčević

 

  • 1

    Radio