AKTUELNO Više

Ispraćena jedna od najuspješnijih generacija polumaturanata „B. Strugara“, Anja Vujošević đak generacije

Prej tvteuta12:16 23 Jun 2021

Uprkos tome što je pandemijska školska godina donijela brojne izazove, posebno za učenike u crnogorskim školama, u Osnovnoj školi „Boško Strugar“ imaju puno razloga za slavlje. Naime, sedam učenika devetih razreda nosioci su diplome „Luča“, dok je Anja Vujošević proglašena za đaka generacije.

V.d. direktor škole Miodrag Andrović kazao je da je ovo jedna od najuspješnijih generacija koja odlazi iz ove škole.
„Svi učenici su školu završili sa pozitivnih uspjehom, a imali smo priličan broj odličnih učenika, te je nastavničko vijeće pohvalilo ovu generaciju koja napušta školu kao jednu od najboljih u posljednjih nekoliko godina. Sedam učenika dobilo je diplomu „Luča“, a mi smo ove godine odlučili da ih pored knjige, nagradimo i sa po 50 eura“, kazao je Andrović.

Pored Anje Vujošević, nosioci diplome „Luča“ su i Mima Jovanović, Maša Mašanović, Danilo Kuzman, Edon Nimanbegu, Noemi Karamanaga i Sara Tafilović. Od ukupno 42 učenika koji su završili IX razred, njih ukupno 24 školu je završilo sa odličnim uspjehom.
Prosječna  ocjena na nivou škole je 4,4 što je prema riječima direktora škole sjajan uspjeh za ovu godinu.
Osim toga, učenici ove škole su na republičkim, opštinskim ali i međunarodnim takmičenjima  ponovo zablistali.   Sara Canka osvojila je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju iz njemačkog jezika, dok je Arlinda Peku osvojila III mjesto na državnom takmičenju iz njemačkog jezika. Isidora Popović dobitnica je nagrade iz Fonda za talente, a na opštinskom takmičenju u  recitaciji na albanskom jeziku, učenice Arbana Cura  i Hena Cungu osvojile su prvo i drugo mjesto. Din Kapidani  je na Međunarodnom takmičenju u matematici, koje je ove godine organizovano u vidu pilot projekta, osvojio drugo mjesto u kategoriji IX razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola, uprkos tome što je on učenik osmog razreda. 
U prve razrede  za sada je upisano ukupno 17 učenika na crnogorskom jeziku i 21 učenik na albanskom jeziku.
S. Vukčević

  • 1

    Radio