EKONOMIJA Više

Nina Drakić nova predsjednica Privredne komore Crne Gore

Prej tvteuta14:14 17 Decembar 2021

Doktorka ekonomskih nauka Nina Drakić nova je predsjednica Privredne komore Crne Gore – odlučila je Skupština ove poslovne asocijacije na sjednici održanoj 17. decembra 2021. godine.

Za Drakić je glasalo 37 od ukupno prisutnih 49 članova Skupštine, dok je kandidat Srđan Laković dobio 12 glasova i Irena Radović  bez glasova.

Dr Nina Drakić je prva žena na čelu najuticajnije poslovne asocijacije koja 94. godinu okuplja cjelokupnu crnogorsku privredu, prva doktorka nauka na tom položaju i najmlađi predsjednik u trenutku stupanja na dužnost.

U fokusu rada Komore, prema njenim riječima, biće formiranje centara za digitalnu transformaciju, zelenu i cirkularnu ekonomiju, te jedinstvene kontakt tačke za sve usluge koje ova asocijacija može da pruži mikro, malim i srednjim preduzećima. Zalagaće se za povećanje transparentnosti rada Komore, otvorenosti i vidljivosti.

„Vjerujem da će realizacija ovog programa doprinijeti da se rad i pozicija Komore unaprijede, a njena uloga zastupnika, promotera i servisa privede osnaži“,  kazala je Drakić. Mandat dvadesete predsjednice Privredne komore započeće 1. januara naredne godine.

  • 1

    Radio