AKTUELNO Više

Memorandum o saradnji između TO Ulcinj i udruženja za održivo regionalno maslinarstvo Valdanos

Prej tvteuta14:40 15 Mart 2023

U prostorijama Turističke Organizacije Ulcinj direktor Ćazim Hodžič je dočekao predsjednika Udruženja za održivo regionalno maslinarstvo – Valdanos g. Arben Elezaga koji su potpisali zajednički memorandum u cilju promocije i valorizacije stare ulcinjske maslinade i kulture lokalne zajednice. Ovim memorandumom iskažu namjeru da aktivno doprinesu promociji prirodnih i kulturnih dobara stare ulcinjske maslinade, promociji i unaprijeđenju proizvoda i valorizaciji u cilju unaprijeđenja turističke ponude.

Turistička Organizacija Ulcinj će ovim memorandumom podržati aktivnosti oko promovisanja mape lokalne zajednice Drevnog maslinjaka Valdanos, promovisati u svojim nastupima po sajmovima, podržati zajedničke dogovorene aktivnosti, radionice, konferencije i konsultacije kao i medijski promovisati mape lokalne zajednice – Drevnog maslinjaka Valdanos i zajedničke aktivnosti.

Maslinada u Valdanosu je najveći živi spomenik maslinarstva u Crnoj Gori izvanredne ekonomske i ekološke vrijednosti. Ima oko 18 hiljada stabala maslina, prosječne starosti oko 800 godina, a mnogo stabala starije je od dvije hiljade godina. U cilju promovisanja maslinade u Valdanosu, takođe, postignut je dogovor da Turistička organizacija Ulcinj promoviše berbu maslina kao jednu od turističkih ponuda Ulcinja, gdje će svi posjetioci koji se budu nalazili u našem gradu, imati priliku da prisustvuju berbi maslina.

  • 1

    Radio