HRONIKA Više

Kukalj bez ugovora sa Opštinom Bar uplatio preko 70.000 za koncert Dina Merlina?

Prej tvteuta12:15 18 Novembar 2021

Saga o “Novogodišnjem hepeningu 2022. godine” se nastavlja nekorektnim ponašanjem direktora Turističke organizacije, pa je jučerašnja sjednica Izvršnog odbora izazvala nove polemike oko ovog događaja, navode iz stranke Biram Crnu Goru.

Kako navode,“ za više ugovora, koji još uvijek nisu dostavljeni na uvid čak ni Izvršnom odboru, i za koje se direktor Emil Kukalj poziva na poslovnu tajnu koju je sam proklamovao, do sada je uplaćeno 71.200 eura“.

„Od sjednice održane 5. jula, direktor TO je već nakon dva dana- 7. jula, uplatio novac kao prvu ratu za hepening. Iako je od IO dobio saglasnost za korišćenje 45.000 za ove namjene, direktor je  samovoljno, od naplate turističke takse, uplatio još 26.000 eura. Ugovor koji je trebao da potpiše sa opštinom, do dana današnjeg nije potpisan, a velikim sponzorima, koje je predstavio kao izvjesne, zahtjevi da uzmu učešće u događaju su poslati tek prije nedelju dana“, stoji u saopštenju BCG.

Iz ove stranke navode da su protiv enormnog trošenja novca i  da su zabrinuti zbog  nedostatka podataka. Tvrde da se direktor  više puta oglušio o zahtjeve predsjednice Izvršnog odbora TO za dostavu ugovora , a na kraju ih sam proglasio tajnom.

„Iz gore navedenog vidi se da je u više navrata direktor prekršio zakon i smatramo da je najmanje što može da učini u ovom trenutku, podnošenje ostavke. Građani Bara zaslužuju da budu obaviješteni o radu svakog preduzeća i ustanove kao i o trošenju njihovog novca“, zaključuje se u saopštenju.

  • 1

    Radio