POLITIKA Više

Krivokapić danas pred poslanicima odgovara na poslanička pitanja

Prej tvteuta09:12 29 Oktobar 2021

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Predstavnik Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije „Jednoglasno“ Raško Konjević pitaće premijera da li osjeća odgovornost, kao najodgovornija politička ličnost u državi, zbog činjenice da je Crna Gora dobila najgori godišnji izvještaj Evropske komisije.

Poslanica koalicije „Crno na bijelo“ Suada Zoronjić pitaće Krivokapića da li mu je prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade.

Šef poslaničkog kluba „Demokratski front – Pokret za promjene“ Branko Radulović pitaće Krivokapića da li je spreman da se, po bilo koju cijenu, zaustavi proces dalje degradacije i nazadovanje u integracijama.

Predsjednik Kluba poslanika Socijaldemokrata Ivan Brajović ocjenjuje da se država nalazi u najtežoj situaciji po svim pitanjima, navodeći da su vanredni parlamentarni izbori najispravnije i najpoštenije rješenje.

Predstavnika koalicije Demokrata i Demosa Borisa Bogdanovića, interesuje ko je naredio skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i da li to ima veze sa planiranim aktivnostima organizatora neuspješnog parlamentarnog puča.

Poslanik Jevto Eraković, u ime Kluba Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, pitaće premijera da li osjeća odgovornost za katastrofalne rezultate, kao predsjednik Savjeta za odstranjivanje i iskorjenjivanje zarazne bolesti izazvane koronavirusom.

Šefa poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića interesuje da li Vlada ima plan da riješi nezaposlenost, kao, kako je ocijenio, gorući problem građana Crne Gore.

Na sjednici će, u dijelu posvećenom poslaničkim pitanjima, a u vezi sa temom “Kadrovska poiltika i reforme u MFSS“, predsjednici, odnosno ovlašćeni predstavnici klubova poslanika, postavljati pitanja ministru finasija i socijalnog staranja mr Milojku Spajiću.

  • 1

    Radio