KULTURA Više

Enes Merdović u „Summer Vibes“ – „Volio bih da živim u Ulcinju“

Prej tvteuta13:43 7 Avgust 2018

Gostujući u emisiji „Summer Vibes“ Enes Merdović Merda, pjevač iz Sarajeva govorio je o svom privatnom životu i o nekim trendovima u muzici, koje kako kaže, i ne gotivi.

„U Ulcinju nastupam već drugo ljeto zaredom, i osjećam se kao kod kuće. Da mogu volio bih da se preselim ovdje jer je sve mirno i atmosfera u gradu je prava domaćinska“, kaže Merda.

Iako do sada nije snimio svoju numeru,  Enes kaže da planira da to učini jednog dana, kada se „sve kockice poklope“.

„Ne bih volio da snimim  neku pjesmu ili album samo da bih ga snimio. Obećavam već dugo vremena svima oko sebe ali i sebi da ću to uraditi, međutim malo sam lijen. Ne želim da snimim pjesmu samo da bi se snimila. Ne sviđaju mi se današnji trendovi u muzici, a volio bih da snimim nešto drugačijeg zvuka koji i preferiram“, tvrdi Bosanac.

Odgovarajući na pitanje šta misli o novim generacijama muzičkih zvijezda u regionu, kazao je da je mogao da snimi pjesmu i sa popularnim reperima Bubom Corelijem i Jala Bratom.

„Moj frizer iz Sarajeva me prije par godina pitao bi li snimio pjesmu za Jala Bratom koji je tada bio relativno anoniman. Nije mi to zvučalo interesantno da budem iskren. Eto, danas bih možda imao hit ali u tom trenutku mi se nije činilo da bih trebao snimiti neku pjesmu sa njima“, smatra Enes.

  • 1

    Radio