AKTUELNO Više

„Država pokazala da je u stanju da pravovremeno reaguje na ovakve izazove“

Prej tvteuta16:45 16 April 2020

U gostovanju u jutarnjem programu Javnog servisa, predsjednik  Crne Gore Milo Đukanović, kazao je da je Crna Gora razvijenija i funkcionalnija nego što su to mnogi ljudi sa naglašenom skepsom pretpostavljali.
„Misilim da kao građani Crne Gore imamo razlog da budemo zadovoljni. Pokazuje se da 14 godina nakon obnove nezavisnosti nijesu uzalud potrošeno vrijeme“, naveo je Đukanović.
Osvrnuvši se na stanje u Evropi i svijetu usljed pandemije, Đukanović se nada da će  Evropa izvući nauk iz ovog problema, iako je u jednom periodu, kako dodaje, EU zapala u ćorsokak.

Korona će proći, ali, dodaje Đukanović, „ta bolest vjerovatno neće tako lako iščeznuti“. „Ali ona ni u kom slučaju neće omesti Crnu Goru da nastavi svojim putem“, i poručio je Đukanović i dodao da će Crna Gora nastaviti svoj put ka EU.

Na pitanje da li će doći do parlamentarnih izbora u ovoj godini, šef države tvrdi da će se pronaći demokratski potencijal i tolerancija da razgovaraju ne samo o terminu održavanja izbora nego i o propozicijima za održavanje istih.

  • 1

    Radio