SliderMN Više

Danas protest muzičara, tvrde da su mjere nelogične i traže dozvolu za rad

Prej tvteuta10:33 24 Januar 2022

Prema mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje, muzičarima u Crnoj Gori je od 1. januara tekuće godine zabranjen rad, što je povod današnjeg protestnog okupljanja muzičara koje organizuje Udruženje muzičara Crne Gore. Protestni skup, koji će se održati pred Skupštinom Crne Gore u Podgorici, najavljen je za 12 časova, a iz ovog udruženja su TV Teuta kazali da mjere kojima se zabranjuje rad muzičara nijesu logične.

„Muzička branša je jedina koja potpuna blokirana i bez nekog logičnog razloga, tako da smo se odlučili da napravimo taj jedan protest, a siguran sam da će  biti i protesta u narednim danima, u zavisnosti od reakcije nadležnih“, kazao je muzičar i član Udruženja muzičara Crne Gore Mihailo – Miha Radonjić u intervjuu za TV Teuta.

Radonjić je kazao da im je u razgovoru sa direktorom IJZ dr Igorom Galićem nagoviješteno da bi kroz desetak dana muzičari ponovo mogli raditi, što im je, kako tvrdi daleko.

„Odlučili smo se na ovaj vid pritiska na nadležne da nam omoguće da radimo. Lokali rade, narod dolazi i ne predstavlja nikakvu razliku da li muzičari sviraju ili ne“, kazao je Radonjić, koji očekuje masovnu podršku kolega na današnjem protestu u glavnom gradu.

S. Vukčević

 

  • 1

    Radio