AKTUELNO Više

Caritas donirao medicinsku opremu Domu zdravlja Ulcinj

Prej tvteuta14:55 29 Oktobar 2021

Organizacija „Caritas“ koja djeluje u sklopu Barske nadbiskupije, donirala je danas JZU Domu zdravlja Ulcinj vrijednu opremu koja će služiti medicinskom osoblju i ljekarima ove zdravstvene ustanove, i u krajnjem pacijentima sa područja opštine Ulcinj.

„Zadovoljstvo nam je da smo danas gosti Doma zdravlja u prilici da im uručimo na korišćenje donaciju koju je  „Caritas“ Crne Gore i  „Caritas“ Barske nadbiskupije  obezbijedio zahvaljujući donaciji „Caritas“-a Italije. Doniramo medicinsku opremu, EKG aparat, infuzione pumpe, laringoskope, beskonatke toplomjere i drugu opremu, koja vjerujemo da je značajna za svakodnevni rad ljekara u Ulcinju. Ovo je jedan čin podrške zdarvstvenom sistemu, kako bi oni kroz svoj svakodnevni rad mogli da unaprijede usluge i servise koje pružaju stanovnicima opštine Ulcinj“, kazao je direktor „Caritas“-a Barske nadbiskupije Marko Đelović.

Direktorica DZ Ulcinj dr Sadija Holaj zahvalila se donatorima na pomoći, koju, kako kaže – cijene jednako i  medicinsko osoblje i građani Ulcinja.

„Zaista smo zahvalni u ovim teškim vremenima za čovječanstvo, gdje je svaka donacija dobrodošla. U ovim teškim danima za naš grad i naše građane, ova donacija je itekako dobrodošla. Nije važna vrijednost donacije, ona je svakako velika, ali ono što je bitno je da  nam je drago da postoji želja da se pomogne ova institucija i cijelo stanovništvo Ulcinja sa okolinom“, kazala je Holaj.

Vrijednost donacije prema riječima Đelovića iznosi 4.000 eura.

S. Vukčević

  • 1

    Radio