AKTUELNO Više

Bajraktari predsjednik ulcinjske URE; Abazović :“ Ulcinj će postati opština koja pomaže drugima, a ne obratno“

Prej tvteuta15:07 18 Decembar 2021

Na Trećoj redovnoj konvenciji u Ulcinju  izabrano je novo rukovodstvo ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Za potpredsjednike ulcinjske URE odabrani su Arijan Murati, Safet Beci i Mustafa Bardi, a za potpredsjednicu Hristina Dragović. Za sekretara odbora izabran je Simo Dedić. Na mjesto predsjednika opštinskog  odbora ponovo je izglasan Omer Bajraktari, koji je kazao da ova partija ima viziju kako reformiše Ulcinj, te da su odabrali ekipu koja, kako je poručio to i može.

,,Velika je čast da budem prvi među jednakima, ali i odgovornost. Putevi kojima je Ulcinj u prethodnom periodu išao napravili su od njega najsiromašniju opštinu na primorju, sa najvećim brojem nezaposlenih. Mi idemo putem koji je drugačiji. Realizovali smo neke stvari za godinu dana koji drugi nijesu uspjeli za 30. Mi imamo viziju i moramo da reformišemo Ulcinj poslije toliko vremena. Sa ekipom koju smo večeras odabrali, siguran sam da je to i moguće“, poručio je Bajraktari.

Za potpredsjednike ulcinjske URE odabrani su Arijan Murati, Safet Beci i Mustafa Bardi, a za potpredsjednicu Hristina Dragović. Za sekretara odbora izabran je Simo Dedić.

Lider GP URA Dritan Abazović u svom obraćanju prisutnima kazao je između ostalog da svako ko želi da otima od opština i države „ne treba da se druži sa njima“, te da je sinoćna izborna skupština dokazala da ovaj grad želi promjenu. Abazović je istakao da ih interesuje pobjeda i da je Ulcinj opština koja treba da pomaže drugima, a ne obrnuto. ,,Ne zaslužujemo da živimo od Egalizacionog fonda. Najavljujem da će URA, nakon lokalnih izbora, imati gradonačelnike Bara, Ulcinja i Podgorice, a gradonačelnik Ulcinja biće Ilir Harasani“.

,,Mi smo partija koju ne zanimaju mandati ako nešto ne možemo da promijenimo. To važi i u Ulcinju, koji ima najgoru administraciju. Ako dobijemo mandat, učinićemo ga najbogatijim. Ako su zaposjeli opštinu 10 godina, to ne znači da su zaposjeli i um građana. Vratili smo mjesto koje spaja građane ovoga grada – Valdanos. Danas je donijeta druga odluka za Solanu – još jedna krupna stvar koju smo uradili. Za tri godine dobićemo hotel sa 5 zvjezdica i izgraditi most preko Bojane koji treba da spoji Albaniju i Crnu Goru. Možemo da pokrenemo i Solanu, uz pomoć novih investitora. Sve što nama treba jeste politička stabilnost“, kazao je Dritan Abazović.

U nastavku se nalazi spisak novoizabranih članova odbora ulcinjske URE:

Omer Bajraktari
Bekim Shurdha
Ilir Harasani
Arijana Kurmemi
Aferdita Hajdari
Ajet Luka
Bajram Gurzaković
Bahrija Vuković
Enes Uković
Gazmir Halimehmeti
Muho Uruči
Mevludin Zagović
Nenad Bogojević
Mustaf Bardhi
Aleksandar Perčobić
Simo Dedić
Arian Murati
Nevryz Shaptafi
Hasan Sulejmani
Bekim Tafa
Brankica Ražnatović
Pashe Dragovoja
Gent Dollaku
Saša Pođanin
Safet Beci
Fato Shabani
Allmir Kollari
Ivana Pejović
Linda Draga
Mirso Cungu
Besart Hoxha
Valmir Perezić
Zana Mavric
Muhamed Kraja
Naser Selita
Hajrudin Shata
Arta Ismaili
Flori Zeneli
Agron Cenaj
Risto Hajduković
Ćamil Hodža
Liridona Bushati Kacanic
Amil Grbović
Edo Pufja
Hristina Dragović
Aferdita Gorana
Ejub Zatović
Nikola Hot
Ivan Kaluđerović
Sulejman Kahari
Adonida Misherri
Bledi Nelaj

 

  • 1

    Radio