AKTUELNO Više

Abazović: „Idealni scenario je da imamo vladu koja ima podršku 49 poslanika“

Prej tvteuta14:52 3 Februar 2022

Vicepremijer Dritan Abazović poručio je novinarima u parlamentu da je idealni scenario da Crna Gora ima vladu koja ima podršku od 49 poslanika.

Kazao je da od današnje sjednice ne očekuje ništa spektakularno, najvažnije je da Crna Gora dobije evropsku vladu.

„Sve ovo oko smjena neka se riješi u dva dana. Ja sam relaksiran.. Očekujem da vude izglasano nepovjerenje vladi, to su građani prihvatili..  Idealni scenario je da imamo vladu koja ima podršku 49 poslanika. Mislim da bi to bilo fer prema građanima, to su bilo kojih 49 poslanika koji žele da idu naprijed. Ljudi u parlamentu žele da CG ide naprijed, ako se bude išlo ka manjinskoj vladi ona će biti ponuđena svima“,naglasio je on.

Abazović je dodao da će se popodne obratiti generalnom direktoru ANB-a o procjeni njegove bezbjednosti.

„U prvom dijelu procjene to što piše je krajnje neprofesionalno, tendenciozno i sa političkom konotacijom.  O tome sam juče obavijestio direktora ANB-a. Ako neko hoće da nastavi praksu prošlog režima pa da koristi službu u cilju političkih obračuna, može to da radi, ali ne da ne prođe sa adekvatnom kritikom. To da neko preko mojih leđa želi da pravi konstrukcije, to je moglo u prošlom režimu, možda i u sadašnjoj situaciji, ali građani treba da znaju da je cilj diskontinuitet od onoga što smo ranije imali“, poručio je Abazović novinarima.

Bezbjednosna situacija je, kako dodaje, redovna.

  • 1

    Radio