Abazović i Radulović sa dijasporom u Njujorku -„Hvala Vam što kontinuirano ulažete i pomažete Crnoj Gori“

Prej tvteuta08:57 22 Oktobar 2021

Crnogorska delegacija predvođena potpredsjednikom Vlade Crne Gore  Dritanom Abazovićem i ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem dočekana je u Njujorku od strane  dijaspore koju dominantno čine građani iz Ulcinja, Bara, Tuzi, Krajine, Ana Malita, Plava i Gusinja.

„Naša dijaspora je neiskorišćeni je dragulj. Želimo da oni još više ulažu u Crnu Goru i da država to vrednuje mnogo više nego što je to do sad bio slučaj“, naveo je potpredsjednik Abazović.

„Vlada je snažno opredijeljena da njeguje odnose sa iseljenicima. Hvala Vam što kontinuirano ulažete i pomažete Crnoj Gori, naročito u teškim momentima“, naveo je ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović.

Abazović, Radulović i predstavnici dijaspore tokom diskusije razmijenili su mišljenja o mnogim pitanjima, a posebno i mogućnostima snažnije saradnje sa Crnom Gorom, ali i aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Tokom posjete Sjedinjenim Američkim Drzavama Abazović i Radulović, pored zvaničnih sastanka, sastaće se i sa još nekoliko udruženja naše dijaspore u Njujorku.

 

  • 1

    Radio