SPORT Više

ŽRK Ulcinj proslavio deset godina postojanja, dodijeljene brojne zahvalnice i priznanja

Prej tvteuta13:37 13 Septembar 2023

Povodom obilježavanja desete godišnjice od osnivanja Ženskog rukometnog kluba Ulcinj, Uprava kluba upriličila je koktel za prijatelje i sponzore kluba, koji su im pružili moralnu, tehničku i finansijsku podršku. Klub koji je ponovo oživio rukomet u Ulcinju, za punih deset godina iznjedrio je sjajne igračice, te posebno ženski kolektivni sport  uzdigao na nivo koji u Ulcinju odavno nije viđen. Uprava kluba je istakla brojne teške periode za klub, iz kojih su izašli jači i bolji, što su pokazali i u toku ove godine, kada su rukometašice Ulcinja uzele titulu klupskog  vicešampiona države.

„To je bila jedna mala grupa entuzijasta, koji sigurno u tom trenutku, da se sam čovjek čeka, ne bi ulazili u tu priču. Pošto sam već zadnjih šest godina sa njima, svaki dan razgovaramo i odlično ih poznajem, znam da s ove tačke gledišta i distance vremenske, znam da su presrećni što su uradili za ovih deset godina, vjerujte, dječji osmijeh je najveća plata koja može da bude“, kazao je predsjednik Upravnog odbora ŽRK Ulcinj Jozef Škrelja.

Škrelja je podsjetio na same početke „sportskog rađanja“ kluba, kada su trener Mustafa Kolari, a nakon toga i Milorad – Miki Despotović, sadašnji predsjednik skupštine kluba Rizo Hasanaga, nekadašnji predsjednik Hafiz Murić i  mnogi drugi članovi upravei kluba ulagali nevjerovatne napore da, nerijetko i bez ikakvih nadoknada – rade i žive za klub. Međutim, podsjećaju  i da im je u nekim važnim trenucima nedostajala veća moralna podrška.

„Kroz klub je prošlo na stotine djece, ove godine smo imali četiri reprezentativke u mlađim kategorijama, i nadamo se da ćemo uskoro imati još mnogo, mnogo više. Hvala svim igračicama,ali želim da spomenem jednu igračicu, koja nije bila nije dio našeg kluba,ali je bila dijete našeg kluba, Ana Radović, koja je iz našeg kluba bila na dva Evropska i na jedno Svjetsko prvenstvo i čini mi čast što je bila u našem klubu… Ove godine smo bili vicešampioni  Crne Gore, i nažalost imam gorak osjećaj,kao  da grad možda nije  baš najbolje prepoznao taj uspjeh. Jer ipak smo mi  bili vicešampioni lige, države koja je bila treća u Evropi, nosilac Olimpijske medalje, Evropske medalje, tako da je to jedan možda  od najvećih uspjeha u ulcinjskom sportu“, dodao je Škrelja.

Koktelu je prisustvovao i direktor rukometnih liga Crne Gore, Miroslav Vujošević, koji je iskazao veliko poštovanje za sve što je klub učinio kako za ženski rukomet, tako i za sam sport.

„Čestitao bih Ženskom rukometnom klubu na ovakvom jubileju, jubileju koji su sami radnici rukometa to zaslužili , posebno igračicama, da nije njih ni klub ne bi postojao. Naravno, i upravi koja je sve ovo zaslužila“, istakao je Vujošević.

Uslijedile su zahvalnice brojnim prijateljima kluba, od malih do srednjih firmi, preduzetnika, institucija, do pojedinaca, vjernih prijatelja i saradnika. Među onima koji su klubu dali značajan doprinos u radu i razvijanju je i naša medijska kuća, Radio televizija Teuta, kojoj je uručena specijalna zahvalnica.

Klub upravo ovog vikenda organizuje i prvi Međunarodni turnir u ženskom rukometu za seniorke „Trofej Ulcinj“, koji se održava 16. i 17. septembra.

  • 1

    Radio