AKTUELNO Više

Zimska turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Albaniji

Prej tvteuta16:26 3 Decembar 2016

 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u okviru regionalne kampanje „Crna Gora: sunce, snijeg i more”, predstavila je turističku ponudu za novogodišnje praznike i zimsku sezonu na tržištu Albanije.

 

Promocija je organizovana u u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Albaniji, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom 1. Decemra u Tirani i 2. Decembra u Skadru.

 

Na promociji, u Tirani dobrodošlicu prisutnima poželio je ambasador Crne Gore u Albaniji Dušan Mrdović. Zahvaljujući se prisutnima on je kazao da Crna Gora i Albanija već dugi niz godina njeguju dobre  bileteralne odnose , te da očekuje da saradnja u oblasti turizma u narednom periodu bude na još većem nivou. Naglasio je važnost infrastrukturnog povezivanja i najavio da se očekuje obnavljanje brodske linije između Bara i Skadra, Ulcinja i Drača i Budve i Sarndija od čega će dvije zemlje imati obostranu korist.

 

Tokom press konferencije, privrednici i predstavnici lokalnih turističkih organizacija  Žabljaka, Budve, Bara, Ulcinja i Podgorice  govorili su o ponudi i aranžmanima za novogodišnje praznike. Oni su pozvali goste iz Albanije da novu 2017. dočekaju uz pjesmu i muziku najpopularnijih pjevača i grupa regiona, kako na trgovima, tako i u hotelima i diskotekama na primorju i sjeveru Crne Gore. Svoju ponudu za zimsku sezonu  predstavili su I hoteli Avala i Bianca i ski centri Vučje i Javorovača.

 

Obraćajući se medijima i agencijama, menadžer NTO CG, Ljiljana Čukić je istakla da goste iz Albanije koji se odluče da svoj zimski odmor provedu u Crnoj Gori, očekuje ponuda sa novim značajnim hotelima visoke kategorije, novootvorenim ekskluzivnim malim hotelima,  i bogatim prazničnim programima duž crnogorskog primorja. Ona je posebno istakla da ski centri Vučje, Savin Kuk, Javorovača, Turjak I Kolašin 1450 spremno dočekuju sezonu sa pristupačnim cijenama ski pasa za odrasle i djecu. Osim skijanja gosti u crnoj Gori mogu uživati u specijalnim ponudama agencijama kao što su jahanje konja, rafting, džip safari, vožnja na motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima i dr.

 

Promociju Crne Gore u Tirani i Skadru su propratili brojni mediji:“Chanel 1“, „TV T“, “Star Plus”»Antena nort«, »Gazeta tema«, »Gazeta standard«, “RTSH” i dr. Novinari su pokazali  najviše interesovanje za ponudu i cijene usluga ski centara koji su tokom zimske sezone sve više posjećeni od strane turista sa ovog tržišta, kao i  za cijene novogodišnjih aranžmana u hotelima na primorju.

 

 

PR služba Nacionalne turističke organizacije

 

  • 1

    Radio