SliderMN Više

Zenka: Žao mi je što Resulbegović ide u US jer Ulcinj gubi, njegova stručnost i znanje mogu da pokriju svaku poziciju

Prej tvteuta14:35 22 Novembar 2023

U Skupštini Crne Gore u toku je Druga sjednica redovnog zasijedanja koja se održava na Cetinju.

Poslanik Demokratske unije Albanaca, Mehmed Zenka, kazao je da imenovanjem Faruka Resulbegovića za sudiju Ustavnog suda Ulcinj gubi.

„Ja ga znam od malena, on je među malobrojne tužioce, od Drugog svjetskog rata pa na ovamo, da ga narod Ulcinja cijeni. Meni je samo nečojstveno, da nas dovedete u nezavidnu situaciju sa Bošnjačkim narodom. Među njima ima izuzetnih profesionalaca i stručnih ljudi, koji bi uz Faruka bili dobri članovi Ustavnog suda. No ste nas doveli u situaciju da mi među nama biramo, bacili ste vruć krompir pa ko će da preovladava, apsolutno, neprihvatljivo je za nas“, kazao je između ostalog Zenka.

Zenka kazao je da će HGI i DUA podržavati kandidaturu Resulbegovića za izbor sedmog člana Ustavnog suda.

„Ali ako hoćete da budete korektni i puni demokratije, kao što zborite, da je došlo neko novo vrijeme, onda nađite prostora za sve. Ova koalicija što je bila prije je imala tu širinu pa je jednoga predložila za predsjednika vlade. Ne možete nam predstavljati sada Resulbegovića da ste ga izabrali zbog Albanaca. Ja za Resulbegovića glasam jer je izuzetno stručan u svojoj profesiji. Ne zato što je Albanac. Jer da ga znam drugačije pa neka bude sa sedam krila, ja ću ga protivglasati“ rekao je on.

  • 1

    Radio