SliderMN Više

Zenka: Vladu podržavam zbog saglasnosti oko principa

Prej tvteuta15:12 5 Oktobar 2023

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka naveo je da Vladu podržava zbog principa i saglasnosti sa mandatarom i konstituentima oko tih principa, saopšteno je iz te partije. Mjesto u Vladi nisu, kako je dodao, tražili niti podršku uslovili bilo čime, prenosi Dan.

„Pošto se ime DUA-e i moje ime već danima u javnosti spominje u kontekstu podrške za formiranje 44. Vlade, dužan sam da građanima i javnosti ponovim da je na konsultacijama kod predsjednika države, dao podršku da Spajić bude mandatar za sastav 44. Vlade. Vladi dajemo podršku zbog: Potrebe Crne Gore za intenziviranjem evropskog puta i prozapadnog kursa države Crne Gore; Posebnom potrebom pomirenja i smirivanjem tenzija stavljanjem moratorijuma na sve teme koje dijele društvo; Nastavka borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije sa posebnim naglaskom na zatvaranje poglavlja 23 i 24 u procesu integracije Crne Gore u Evropskoj Uniji; Čvrsta saradnja u okviru NATO saveza i partnerska i neraskidiva veza sa našim ključnim partnerom SAD“, istakao je Zenka.

A sve to, pojasnio je on, zajedno sa ciljem ekonomskog i demokratskog razvoja i napretka naše zajedničke države Crne Gore kao naredne članice Evropske Unije.

  • 1

    Radio