SliderMN Više

Zenka: Neprihvatljivo da budući premijer bude Lekić koji je podržavao politiku Slobodana Miloševića

Prej tvteuta15:00 30 Decembar 2022

Za Demokratsku Uniju Albanaca (DUA) je neprihvatljivo da poslanik Demos-a Miodrag Lekić bude novi mandatar i budući premijer, jer je, kako navode podržavao politiku bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića.

„Za Demokratsku Uniju Albanaca je neprihvatljivo da sastav sljedeće crnogorske Vlade sastavi, i da bude premijer naše države čovjek koji je tokom kosovskog rata otvoreno i javno podržao Miloševića i njegove zločine na Kosovu“, saopštio je predsjednik te partije Mehmed Zenka.

DUA i Albanci u Crnoj Gori su, kako je kazao, orijentisani ka evroatlantskoj politici i „nikako ne mogu da podrže ljubitelje i genocidne politike kao i otvorene balkanske politike koja je kamuflaža za srpski svjet“.

„Neprihvatljivo je za nas kao i za sve građane koji razmišljaju za budućnost Crne Gore da prihvatimo povratak u prošlost kao što su bile 90-te godine, a gdje je opšte poznato kakav status su imale manjine u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Zenka je naglasio da njegova partija smatra da su jedini izlaz iz krize vanredni izbori, a ne još jedna „propala vlast“.

  • 1

    Radio