POLITIKA Više

A. ZEKOVIĆ: „NEMA PRIJAVA PROTIV RADA SLUŽBENIKA POLICIJE U ULCINJU“

Prej tvteuta17:03 9 Decembar 2016

Član Savjeta za kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković boravio je u Ulcinju povodom konferencije „Zaštita od nasilja u porodici u praksi zasnovana na studijama slučaja“. Tom prilikom iznio je podatak da za opštinu Ulcinj nema prijavljenih slučajeva građana za neodgovoran Iliti neadekvatan rad policije, što ne znači da ga nema.

„Savjet za građansku kontrolu rada policije preduzima značajne inicijative i u tom domenu smo zadovoljni i polako unaprijeđujemo primjenu policijskih ovlašćenja kada je riječ o nacionalnoj borbi protiv nasilja u porodici. Razvili smo kvalitetan mehanizam i uspostavljamo dobar  dijalog između službenika policije i nevladinih organizacija koje brane prava žrtava nasilja“, ističe Zeković.

„Što se tiče opštine Ulcinj, do sada nijesmo dobili primjedbe na rad policije ali to ne znači da ih nema. Na nivou glavnog grada imamo značajan napredak, zabilježeno je čak pedeset prijava u slučajevima nesavjesnog ili neadekvatnog rada službenika policije“, zaključuje Zeković.

  • 1

    Radio