AKTUELNO Više

Zbog velikog broja nelegalnih priključaka ulična rasvjeta u Štoju do daljnjeg neće biti u funkciji

Prej tvteuta10:08 15 Decembar 2018

Jedno od najvećih naselja na području opštine Ulcinj – Štoj, i dalje je bez ulične rasvjete. Na pitanje novinara RTV Teuta o ovom problemu, iz Javnog preduzeća „Komunalne djelatnosti“ je odgovoreno da su   sa ovim problemom suočeni od početka avgusta.  Razlog je, kako tvrdi rukovodilac ovog sektora Krenar Kurti,   veliko opterećenje mreže, koje je nastalo usljed većeg broja divljih priključenja kao i samoinicijativno postavljenih  reflektora  od strane građana tog naselja, usljed čega je  došlo do  preopterećenja i pada sistema.
„Iz ovih razloga smo bili prinuđeni  da isključimo iz sistema javne rasvjete dvije sporedne ulice u centru Štoja. Međutim, ni ta intervencija nije bila dovoljna te smo u potpunosti isključili jednu fazu, radi
održavanja javne rasvjete u minimalnoj funkciji“, stoji u saopštenju.

Da bi kompletnu javnu rasvjetu stavili u funkciju, tvrde da je  potrebno  da Crnogorski Elektrodistributivni Sistem  ugradi mjerni uređaj većeg kapaciteta adekvatne snage ili da se javna rasvjeta  u Štoju segmentira i ugradi nekoliko mjernih uređaja.

„Sa dosadašnjim mjernim uređajima ovolike  snage i kapaciteta u nemogućnosti smo da održavamo u funkciji javnu rasvjetu u Štoju. Za otklanjanje ovog problema smo se obratili CEDIS-u koji je jedini nadležan za ovu problematiku. Takođe smo se obratili i nadležnom Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenta  Opštine Ulcinj  i mnogo puta usmenim putem smo ih upoznali sa ovom problematikom. Do današnjeg dana nijesmo dobili nijedan odgovor na naše zahtjeve“, stoji u nastavku saopštenja.

Štoj nije jedino naselje gdje su ulice u mraku. Slične probleme sa rasvjetom imaju i u ulici „Simon Filipaj“ kao i na dijelu bulevara „Teuta“.

„Sa istim problemom  smo suočeni i  u ulici „Simon Filipaj“ i na dijelu bulevara “Teuta”. Dosta štete u funkcionisanju rasvjete u ovoj godini imali smo i prilikom raznih infrastrukturnih rekonstrukcija.  Većinu smo otklonili ali još uvijek se suočavamo sa posljedicama“, tvrde iz JKP „Komunalne djelatnosti.

  • 1

    Radio