SliderMN Više

Zbog suše zabranjeno nenamjensko trošenje vode, ViK će kažnjavati nesavjesne građane

Prej tvteuta13:34 15 Jul 2022

D.o.o. „Vodovod i kanalizacija Ulcinj“ obavještava građane i potrošače da će zbog izuzetno nepovoljne hidrološke situacije, smanjenja dotoka vode sa izvorišta Mide i Kaliman, u  naseljima Mide, Vladimirske Krute i Gornja Klezna doći do smanjenja dotoka vode.

„… jer d.o.o. „Vodovod i kanalizacija Ulcinj“ nema tehničkih mogućnosti da preusmjeri vodosnabdijevanje sa drugih izvorišta. Stoga smo prinuđeni da u skladu sa odlukom o vodosnabdijevanju seoskih i drugih naselja na teritoriji opštine Ulcinj, da zabranimo nenamjensko trošenje vode za piće, te i da će se primjenjivati restriktivne mjere prema potrošačima koji i dalje budu pijaćom vodom zalivali bašte, voćnjake, cvijeće i slično“, navode iz Vodovoda.

U obavještenju se dodaje da će ovo preduzeće vršiti samostalne kontrole kao i kontrole na osnovu prijave građana, i u skladu sa Odlukom o vodosnabdijevanju preuzeti mjere, poput privremene obustave odnosno isključenja sa vodovodne mreže za neodgovorne pojedince, koji „direktno nanose štetu cjelokupnom sistemu vodosnadbijevanja opštine Ulcinj“.

 

  • 1

    Radio