POLITIKA Više

Zbog osnova sumnje da su pokušali da prokrijumčare osam pakistanskih državljana, lišena slobode dva lica

Prej tvteuta16:32 24 Decembar 2016

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su juče, 22. 12. 2016. godine u mjestu Bratica lišili slobode B.L. (46) i H.K. (38) iz Ulcinja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

 

Naime, policijski službenici su 22.12.2016 godine u 05:55 časova na magistralnom putu Ulcinj – Bar, u mjestu Bratica, zaustavili dva putnička motorna vozila marke ,,Passat” i ,,Mercedes” ulcinjskih registarskih oznaka. Pmv marke ,,Passat” upravljao je B.L. dok je pmv marke ,,Mercedes” upravljao H.K. Izvršenom kontrolom lica i vozila ustanovljeno je da su ova dva lica vršila prevoz osam nepoznatih lica koja kod sebe nijesu imala lična dokumenta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet tih lica.

 

Sva lica privedena su u Stanicu policije OB Ulcinj kako bi se od njih uzele izjave u svojstvu građanina i kako bi se nepoznatim licima utvrdio identitet. Na osnovu izjava koje su dali u svojstvu građanina, kao i na osnovu drugih aktivnosti i provjera, radi se o osam pakistanskih državljana.

 

Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da su osam pakistanskih državljana u noći između 21. i 22. decembra 2016 godine ilegalno prešli granicu i iz Albanije u Crnu Goru ušli van graničnog prelaza, gdje ih je prilikom dolaska u mjesto Đerane preuzeo B.L. i omogućio im prenoćište nakon čega je, kako se sumnja imao namjeru da ih preveze do Podgorice, odakle su imali namjeru da idu dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji se izjasnio o pravnoj kvalifikaciji događaja, te je naložio da se B.L. i H.K. liše slobode i privedu tom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili KD nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

 

                                                                                       TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                                                                                                        

  • 1

    Radio