AKTUELNO Više

Zbog kršenja saobraćajnih propisa 60 vozača lišeno slobode

Prej tvteuta13:28 14 Jun 2021

U danima vikenda na teritoriji naše države dogodilo se 37 saobraćajnih nezgode u kojima je šest osoba zadobilo teške tjelesne povrede a 21 osoba je zadobila lake tjelesne povrede.

Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.170 vozača.

Ono što i dalje zabrinjava je podatak da je čak 60 vozača isključeno iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (među počiniocima su registrovani i mladi vozače) i drugi teški prekršaji za koje je u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima propisano lišavanje slobode.

„Apelujemo na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju“, apeluju iz UP.

  • 1

    Radio