Zbog kršenja saobraćajnih propisa 51 vozač lišen slobode

Prej tvteuta13:32 16 Avgust 2021

Tokom vikenda u Crnoj Gori  su se dogodilo 64 saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne povrede a 20 osoba je zadobilo lake tjelesne povrede.

Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih prekršaja, registrovano je i sankcionisano 1.580 vozača.

„Ono što i dalje zabrinjava je da je čak 51 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje“, navodi se u saopštenju UP.

Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, (uključujući i mlade vozače) za koje je, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, propisano lišavanje slobode.

„Apelujemo na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika ali i ostalih učesnika u saobraćaju. Službenici saobraćajne policije Uprave policije će i u narednom periodu nastojati da, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, navodi se u saopštenju Uprave policije“, poručuju iz Uprave policije.

  • 1

    Radio