HRONIKA Više

Zbog krađe 11.000 paketa cigareta uhapšen još jedan vozač kamiona iz Podgorice

Prej tvteuta08:35 10 Februar 2022

Preduzimajući mjere i radnje u otkrivanju ostalih počinioca krivičnih djela u predmeta otuđenja cigareta iz magacina u slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, policija je uhapsila Jovana Draškovića, vozača kamiona iz Podgorice, zbog krivičnog djela krijumčarenje, saopšteno je nezvanično CdM-u iz policije.

Cariniku Dejanu Dabanoviću (42) iz Bara i izvršnom direktoru firme “Peročević” Memu Peročeviću (44) iz Bara, koji su uhapšeni juče, određeno je zadržavanje.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u krađi 11.349 paketa cigareta iz iz skladišta firme “Montenegro duvan comerc“ u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Iz Uprave policije su juče saopštili da im je juče oko 11 sati prijavljeno od strane službenika Carinske ispostave da je na kapiji skladišta firme “Montenegro duvan comerc“, koje se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar, od strane nepoznatih lica, došlo do oštećenja carniske plombe.

“Na lice mjesta su izašle policijske ekipe koje su izvršile pregled ovog skladišta i tom prilikom je utvrđeno da nedostaje 11.349 paketa raznih vrsta cigareta, od kojih je 8.829 paketa predmet krivičnog postupka Specijalnog državnog tužilaštva, po čijem nalogu su smještene u navedeno skladište”, naveli su iz UP.

Iz policije pojašnjavaju da je nakon sprovedenih policijsko – tužilačkih aktivnosti, utvrđen identitet vlasnika teretnog vozila marke “Volvo“ koji je izvršio utovar cigareta iz skladišta firme “Montenegro duvan comerc“ u Slobodnoj zoni Luke Bar.

  • 1

    Radio