SliderMN Više

Zbog Bulatovićeve odluke propadaju najavljeni radovi na Solani

Prej tvteuta13:45 28 Oktobar 2022

Zbog spriječavanja odvijanja sanacionih radova na ulcinjskoj Solani u posljednjih nekoliko dana javnost je svjedočila unakrsnom optuživanju na relaciji Vlada – Nacionalni parkovi – nevladin sektor, a najavljene smjene u Nacionalnim parkovima obistinile su se upravo juče, kada je Vlada smijenila dosadašnjeg direktora ovog preduzeća Aleksandra Bulatovića. Izjave Bulatovića izazvale su oprečne komentare u javnosti, a posebno u nevladinom sektoru, koji tvrdi da je rukovodstvo ovog preduzeća bilo upoznato sa svim najavljenim radovima, te i da je bivši direktor iz sebi znanih razloga obustavio hitne sanacione radove.

“ Njegovi navodi da je bilo šta netransparentno nijesu istiniti, jer već pola godine sa Ministarstvom ekologije, predstavnicima Nacionalnih parkova, Opštinom Ulcinj, Centrom za zaštitu i proučavanje ptica  i Martin Schneider Jacoby Asocijacijom smo intenzivno radili i odlučivali sve što je bilo u cilju sanacije. CZIP je obezbijedio sredstva u iznosu od 535 hiljada eura, i dio aktivnosti je urađen… Dobijene su dozvole, tako da smo očekivali samo potpis Bulatovića, ali nam je on jasno stavio do znanja da ne želi da potpiše dokument i preda zahtjev ispred Nacionalnih parkova… Nakon više sastanaka, urgencija gospodin Bulatović se oglušio na zaključke sa svih sastanaka i dogovore, i ostavio je Solanu na čekanju, sa veoma malom nadom da ćemo ove godine moći da realizujemo aktivnosti sanacije nasipa“, kazala je Ksenija Medenica ispred Centra za zaštitu i proučavanja ptica.

Stanje na Solani je izuzetno loše, voda se nije upumpavala u polja kada je to trebalo, a hitni radovi nijesu ni započeti zbog prethodnih razloga, a uskoro nas očekuju i kišni dani. Sve to zabrinjava civilni sektor ali i javnost, koja očekuje i odgovor na pitanje kome je interes da opstruira radove na Solani.

Više o ovoj temi, poslušajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinja“, a saznajte i da li bi strani donator mogao da povuče da sredstva koja su izdvojena za sanaciju bentova.

  • 1

    Radio