„Završetak radova na rasvjeti u Štoju do kraja oktobra“

Prej tvteuta15:16 30 Septembar 2021

Dugo očekivana rasvjeta na jednoj od nafrekventnijih dionica na periferiji grada, dionica puta od centra Štoja do Ade Bojane konačno će zasijati. Iako projekat i investicija koja je trebala biti realizovana u 2020. godini, zbog, kako nam je tada rečeno izostanka nekih elementarnih ali i povoljnijih klimatskih uslova, ona je ipak odložena za jesen ove godine. Informacije o početku ovih radova dobili smo i od sekretara Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenta Opštine Ulcinj, Gazmonda Kalezića.

Radovi su počeli 23.9.2021. Ovo je prva faza javne rasvjete od centra Štoja do Ade. U prvoj fazi prema projektu predviđeno je postavljanje  javne rasvjete u dužini od 3 km. Izvodjač radova je d.o.o.  Ndrekaj Tirana, dio stranog društva Podgorica. Nadzor ovog projekta vrši Agencija za izgradnju i razvoj Ulcinj. Radovi teku po planu, a završetak radova očekuje se krajem oktobra, ako to budu  dozvolili vremenski uslovi,” navodi se Kalezićevom odgovoru našoj redakciji.

Vrijednost ovog projekta je 180 hiljada eura, dok je projekat predviđen budžetom iz 2020. godine.  Upravo u ovom periodu, prije godinu dana –  tadašnji predsjednik Opštine Ulcinj, Ljoro Nrekić najavio je početak radova na postavljanju rasvjete,te je  kazao je da će se rasvjetom u Štoju smanjiti i broj udesa koji se dešavaju zbog lutajuće stoke na toj dionici.

Posljednji put jedna  javna rasvjeta u Štoju inaugurisana je još 2013. godine, a tadašnja lokalna uprava najavila je da se radi  na pripremi projekta za nastavak osvjetljenja od centra Štoja do ostrva Ada.  Ovaj  projekat je uradjen od Agencije za izgradnju i razvoj Ulcinj.

S. Vukčević

  • 1

    Radio