AKTUELNO Više

Završeno je prvo veče jubilarnog XX MERCEDES-BENZ MONTENEGRO FASHION WEEK-a

Prej tvteuta10:08 16 Novembar 2016

Završeno je prvo veče jubilarnog XX MERCEDES-BENZ MONTENEGRO FASHION WEEK-a. U predivnom ambijentu event centra Imanje Knjaz, uz upečatljivu scenu (L&G studio) i dugom pistom, ljubitelji mode imali su priliku da uživaju u vrhunskim kreacijama više dizajnera i jednog brenda.

XX Mercedes-Benz MNEFW otvorio je sa svojom najnovijom kolekcijom, čuveni francuski dizajner Eymerice Francoise. U pitanju su kreacije visoke mode.

Nakon prve revije, ljubitelji mode imali su priliku da uživaju u nešto ležernijem stilu koji je promovisala SNEŽANA DAKIĆ sa svojom najnovijom kolekcijom jesen 2016. Njenu reviju je na zanimljiv način najavila književnica Jelena Bačić Alimpić. Praćena pažnjom svih prisutnih, Jelena je pročitala odlomak iz II knjige njene trilogije “Kazna za greh”. Uslijedio je aplauz.

Edita Nimanbegu, prva je crnogorka koja se predstavila na jubilarnom izdanju nedjelje mode. Njena kolekcija je inspirisana prvenstveno radom poznatog modnog fotografa Tim-a Walker-a, ciji modeli izgedaju poput modernizovanih princeza sa raskosnih dvorova. Takodje, dizajnerka je inspiraciju pronašla  i u dijelima slikara Gustava Klimta, koji je iznad svega slavio ženu kao ispunjenje svrhe života, naročito u njegovom „zlatnom periodu“.

Milena Vujačić se publici na ovom Montenegro Fashion Week-u predstavila sa najnovijom kolekcijom “Crna ruža” u kojoj su dominirale duge haljine. Jednostavnost izražena odredjenošću linija, kojoj notu posebnosti daje toplina materijala i simbolika boja, umjetnički je izraz kreatorke. Ovom kolekcijom je prikazala je upravo takvu ženu – čija je ljepota u jednostavnosti ali čija duša treperi  pa oči onih koji je ugledaju zaiskre baš zbog posebne mističnosti koju nosi.

Walone Fashion Group sa Kosova u okviru svoje revije pokazali su brendove Ceremonia, Chaton Dor i Bianco Vita. .Tokom trajanja njihove revije, istinski ljubitelji mode mogli su da uživaju u neobičnim kracijama, koloritima i modelima. Prikazan je i jedan model vjenčanice.

Zatvaranje prve večeri crnogorske nedjelje mode, imala je čast da radi Maja Velimirom Tošović, novo ime na našem modnom nebu. Želja joj je da se kvalitetom i idejama pozicionira na tržištu. Zaključak je da  se žene u njenim kreacijama mogu osjetiti posebno i izdvojiti iz mase. Njene kreacije su za odlučne, neustrašive i hrabre žene. Maja je zabilježila prvi veliki aplauz za svoj rad.

Sve revije na debitantskoj večeri ove jesenje nedjelje mode koja nosi naziv Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro ispraćene su gromoglasnim aplauzima.

Svi modeli imali su šminku i frizure koje potpisuje tim Kuća mode i ljepote Zoran, na čelu sa Ljubicom Bulatović.

Interesovanje za ovaj događaj bilo je enormno, te se u sali pred sam pocetak moglo vidjeti preko pet stotina lica (>500), a među njima poznati iz svijeta mode, umjetnosti, sporta, politike, kulture i nauke.

Nakon revija, prisutni su imali priliku da uživaju u vinima, Carlingu i promociji proizvoda mnogobrojnih sponzora, a nešto kasnije zabava se nastavila u klubu The Living Room (Centre Ville), gdje su gosti u dobroj atmsferi nastavili druženje sa dizajnerima i modelima, do kasno u noć.

  • 1

    Radio