„Zaplijena kokaina globalna akcija, ne postoji mafija koja nije napadnuta u posljednje vrijeme“

Prej tvteuta13:58 30 Avgust 2021

Rezultati borbe protiv kriminala se isporučuju,a to što druge institucije sistema ne mogu da ih prate i to je dobra poruka i međunarodnoj zajednici. To je između ostalog poručeno sa današnje press konferencije Vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, nakon sprovođenja akcije zaplijene rekordne količine narkotika, krajm prošle sedmice.

„To što sudstvo i tužioci ne mogu da prate volju Vlade Crne Gore da se izbore sa organizovanim kriminalom, odlična je poruka, istina negativna, ali odlična”, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. On je istakao da to pokazuje da Vlada, policija i Uprava carina imaju volju da se „isporučuju“ konkretni rezultati, a da postoji dio sistema koji je naslijeđen koji sve to želi da opstruira.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić istakao je da je će Vlada raditi na poboljšanju uslova u kojima rade službenici Uprave policije. Napomenuo je da policija nije dobila čestitke od prethodne Vlade.

„Vlada je odlučila da nagradi učesnike akcije zapljene 1.400 kilograma kokaina. Tri rukovodioca dobiće dvostruku platu, sedmoro jednostruku i dvojica iz Uprave carina biće nagrađeni na isti način“, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

„Moramo da promijenimo sistem vrijednosti i idoli u Crnoj Gori više neće biti kriminalci. Moramo da promijenimo činjenicu da ne možete da razlikujete ko je kriminalac, ko političar, ko biznismen“, kazao je premijer.

Ministar unutrašnjih posliva Sergej Sekulović kazao je da je zaplijena kokaina globalna akcija, te i da „Crna Gora može da se pohvali da ima sektor bezbjednosti koji djeluje koordinisano, ozbiljno i kojem se vjeruje“.

„Tužilaštvo je već uložilo prigovor na odluku sudije koji je pustio osumnjičene da se brane sa slobode“, kazao je Sekulović, dodavši  da je akcija prekinuta u pravom trenutku i da su uhapšeni vlasnici magacina.

Sekulović je kazao da Specijalno tužilaštvo nije namjerno zaobiđeno u ovom slučaju i da sarađuju kako treba.

  • 1

    Radio