TURIZAM @sr Više

Zakupci plaža nijesu u dovoljnoj mjeri iskoristili mogućnosti CTU

Prej tvteuta14:08 19 Jul 2019

Ulcinj može puno i ima potencijala, ali treba mnogo raditi kako bi se taj potencijal iskoristio.  To je u intervjuu za RTV Teuta kazao predsjednik sektora zakupaca plaža pri Crnogorskom turističkom udruženju Gani Resulbegović. On se osvrnuo na mnogobrojne turističke i ugostiteljske grane koje nudi najjužnija crnogorska opština, koji još uvijek nijesu dovoljno valorizovani. 
„Ulcinj ima toliko narodnih jela koje su karakteristične za ovo područje, a nijesu iskorišćeni. Gastronomija je samo jedan segment kojim se mogu privući strani turisti, a pored toga osjeća se i nedostatak dobre avio povezanosti i aerodroma, koji bi mnogo značio za Ulcinj“, tvrdi Resulbegović. 
On tvrdi da su današnji, svjetski turisti „razmaženi“. „Turisti danas neće da trpe kašnjenje, gužve i čekanje na granicama i na putevima, žele da svoje vrijeme u potpunosti iskoriste i da vide nešto novo. Nije više dovoljno imati samo prirodnu ljepotu, neophodno je podići turističku ponudu na najviši nivo i privući ih onime što nijesu doživjeli u drugim zemljama“, smatra Resulbegović. 

  • 1

    Radio