TURIZAM @sr Više

ZAHVALNOST NOVINARIMA IZ REGIONA I DOMAĆIM TURISTIČKIM RADNICIMA

Prej tvteuta16:21 12 Maj 2021

Naš boravak u Sjevernoj Makedoniji i Kosovo od 04 do 12.aprila, gdje sam ujedno dočekan od visokih zvaničnika ove dvije zemlje, predsjednika Opština, privrednika, ali i od predsjednika Skupštine Sjeverne Makedonije g.Talat Xhaferi , Ministra ekonomije g.Kreshnik Bekteshi, i takođe od Ministartke trgovine i turizma Kosova g.Rozeta Hajdari, rezultirao je pozitivno kod građana i turista gdje smo predstavili aktuelnu situaciju u Crnoj Gori i Ulcinju, promovisali našu ponudu za početak sezone, ali i objasnili da za ulazak u Crnoj Gori nije potreban PCR test za šta je većina bila ubjeđena da moraju posjedovati. Ovu posjetu smo takođe iskoristili da pozivamo novinare iz regiona da budu naši gosti tokom prvo majskih praznika, gdje smo zvanično proglasilili početak turističke sezone za 2021.godinu.

Turistička organizacija Ulcinj najtoplije zahvaljuje novinarima najznačajnijih medija sa Kosova, Albanije i Sjeverne Makedonije koji su svih prethodnih dana boravili u Ulcinju i profesionalno, iscrpno i dnevno obavještavali svoje gledaoce i čitaoce o našoj spremnosti za predstojeću turističku sezonu. Tokom prvomajskih paznika gdje smo ujedno i otvorili ljetnju sezonu “Ulcinj 2021”, na graničnom prelazu Muriqan – Sukobin, u Crnoj Gori je ušlo 13.869 turista.

Kao dokazani turistički radnici ulcinjski hotelijeri i ugostitelji su na najljepši način dočekali ove novinare pokazujući još jednom lijepo lice našeg grada. Ovdje bih htio naglasiti I zahvaliti posebno vlasnicima hotela, plaža i restorana, i to Hoteli Otrant, Mediteran, Albatros, Platinum, Cruiser, Montefila, Salina, Luxury Lajka, Apart hotel Kasmi, Eneida i Llolla apartmani, plaže Copacabana, Safari i Cabo Beach, kao i restorani Ponte, Baracuda i Fiore di Mare, i svi zajedno su omogućili da njihov doček i smještaj bude organizovan na većem nivou.

Na tome im kao Turistička organizacija najsrdačnije zahvaljujemo smatrajući da je to najefikasnija promocija Ulcinja.

Takođe najavljujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca dočekati novinare i iz drugih zemalja regiona, a planirano je da našu ponudu predstavimo na Kosovu.

Uz očekivanje da ćemo svakodnevno imati bolju epidemiološku situaciju i saznanje da je Njemačka sklonila Crnu Goru sa liste rizičnih država, možemo se svakako nadati dosta dobroj sezoni.

 

  • 1

    Radio