KULTURA Više

Vuk Đakonović, dječak sa zlatnom harmonikom

Prej tvteuta14:21 4 Maj 2018

Vuk Đakonović je dječak koji ima osam godina, ide u muzičku školu u Ulcinju i svira harmoniku, a  iza sebe već ima tri takmičenja. Na prošlogodisnjem  Međunarodnom takmičenju harmonike u Tivtu okitio se srebrom, a ove godine osvojio je već dva zlata u svojoj kategoriji, i to kao najbolji. Na Međunarodnom festivali harmonike  MEHFEST u Beogradu Vuk je postao laureat u svojoj kategoriji, i jedini je na ovom takmičenju bio iz Crne Gore.

Nakon takmičenja u Beogradu, krajem aprila učestvovao je sa ostalim đacima iz mučicke škole na Republičkom takmičenju mladih muzičara Crne Gore u Herceg Novom, gdje je ponovo bio prvi. Đaci ove škole su se  vratili sa tri zlata, dva srebra i tri bronze.

Vukov profesor harmonike Jozo Jaković kaže da ima dosta talentovane djece u muzičkoj školi, ali da nerijetko nemaju dovoljnu podršku okoline za razvijanje svog talenta. Talenat svog učenika je odmah prepoznao.

„To se odmah primijeti nakon dva do tri časa. Kada se ustanovi njegov talenat, odmah treba raditi sa njime, i gurati ga da ide naprijed“, tvrdi Jaković.

Krajem  mjeseca očekuje ih još jedno Međunarodno takmičenje harmonike  u Tivtu.

  • 1

    Radio