Aktuale Më shumë

Vujeviq: Rezultate të dukshme në reformën e administratës publike

Prej tvteuta11:07, 18 Qershor 2024

Ministria e Administratës Publike të Malit të Zi (MJU) po arrin rezultate të dukshme në reformën e administratës publike dhe është shembull i funksionimit sipas standardeve dhe kritereve evropiane, tha në një bisedë drejtori i Shkollës Shtetërore Kroate për Administratë Publike, Rudolf Vujeviq me ministren përkatëse Marasha Dukaj.

Vujeviq, siç njofton Ministria e Administratës Publike, ka theksuar se Mali i Zi dhe Kroacia kanë marrëdhënie konstruktive dhe shembullore në të gjitha fushat.

Ai theksoi rezultatet e dukshme të arritura nga Ministria e Administratës Publike në procesin e reformës së administratës publike dhe vuri në dukje se Ministria është shembull i një modeli të funksionimit sipas standardeve dhe kritereve evropiane”, thuhet në deklaratë.

Thuhet se në takim u vunë në dukje bashkëpunime të shumta potenciale në fushën e reformës së administratës publike përmes shkëmbimit të përvojave, si dhe edukimit të nëpunësve civilë.

Dukaj tha se marrëdhëniet ndërmjet Malit të Zi dhe Kroacisë janë të shkëlqyera, si dhe bashkëpunimi në mes të atij dikasteri qeveritar dhe Shkollës Shtetërore për Administratë Publike.

“Qëllimet dhe iniciativat e reformës së administratës publike mund të arrihen shumë më lehtë me bashkëpunim të ndërsjellë dhe partneritet të vërtetë, siç kanë Mali i Zi dhe Kroacia, dhe dua të theksoj se ekspertiza, përvoja dhe këshillat e Shkollës suaj Shtetërore për Ministrinë e Administratës Publike kanë një rëndësi të madhe vlerash”, tha Dukaj.

Ai vlerësoi se bashkëpunimi është shumë i rëndësishëm për shkëmbimin e praktikave më të mira në organizimin, planifikimin dhe qëndrueshmërinë e trajnimeve dhe forcimin e kapaciteteve të zyrtarëve në administratën publike.

“Kam kënaqësinë t’ju informoj se para disa ditësh kemi krijuar së bashku programin e trajnimit “Gati për BE”, i cili do t’u ofrojë nëpunësve tanë civilë mundësinë për t’u njohur me praktikën administrative të BE-së dhe që do t’u mundësojë atyre të fitojnë ekspertizë përkatëse që do të jetë me rëndësi të madhe për të ardhmen tonë në BE”, tha Dukaj.

  • 1

    Radio