AKTUELNO Više

Vučinović obećala hitnu pomoć Opštini Ulcinj, šteta od nevremena procijenjena na milion i 245 hiljada eura

Prej tvteuta12:18 11 Jul 2019

Vlada Crne Gore će u najbržem roku oprijediliti hitna sredstva za pomoć Opštini Ulcinj nakon nevremena koje je ostavilo veliku materijalnu štetu, poručila je Ministarka u Vladi Crne Gore i predsjednica Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Marija Vučinović. Ona je na vanrednom sastanku u Opštini Ulcinj od predsjednika Opštine Ljora Nrekića i potpredsjednika Opština dobila informacije o nastaloj šteti, koja se prema riječima Nrekića procjenjuje na oko million i 245 hiljada eura.

“Nakon današnje sjednice Vlade, predložiću premijeru Markoviću odobravanje hitnih sredstava  koja ćemo u najbržem periodu proslijediti na račun Opštine”, kazala je Vučinović.

Predsjednik Ulcinja Ljoro Nrekić kazao je da je stanje na području Ulcinja skoro dovedeno u prvobitno stanje, a izrazio je vjerovanje da će do večeras napajanje  strujom biti uspostavljeno i na Adi, kao i u Klezni.

“Moram pohvaliti rad službi koje su za jedan dan uspjele  da očiste gradske ulice i saniraju štete na elektro- mreži. Siguran sam da turistička sezona neće trpjeti posljedice od nevremena”, kazao je Nrekić nakon sastanka sa Vučinovićevom.

  • 1

    Radio